Miksi bitcoin-kaivosbisnes on erilainen peli

Vaikka Bitcoinin suosio on kasvanut sekä vähittäiskauppiaiden että instituutioiden keskuudessa, Cipher Miningin toimitusjohtaja Tyler Page korosti louhinta-alan merkitystä.

„Elintärkeää koko verkon menestykselle“

Tuoreessa haastattelussa Page sanoi, että kaivostoiminta on itse asiassa „elintärkeää koko verkon menestykselle“. Hän lisäsi:

Se on meidän bisneksemme, auttaa tätä infrastruktuuria selviytymään ja kasvamaan.

Monien hallitusten on nyt kuitenkin vaikea hyväksyä kaivosalaa. Intian ja Kiinan kaltaiset valtiot eivät ainoastaan rankaise toimintaa vaan aikovat kieltää kaivostoiminnan kokonaan.

Tällaiset kovat säädökset johtuvat ympäristöhuolista, ainakin Kiinassa, joka suunnitteli hiljattain kryptokaivostoiminnan kieltämistä Sisä-Mongoliassa energiatehokkuustavoitteiden saavuttamiseksi.

Cipherin kotipaikka on Pohjois-Amerikassa, jossa sähkö voi maksaa paljon enemmän kuin halvemmat energialähteet muilla alueilla, mikä voi vaikuttaa tällaisten yksiköiden kannattavuuteen. Page kuitenkin väitti, että täällä Yhdysvalloissa on „runsaasti halpaa sähköä tarjolla verrattuna muuhun maailmaan“.

Hän selitti, että usein tällainen sähkö on syrjäisellä alueella, jonne Bitcoin Trader-louhintayritykset voivat perustaa toimintansa. Page paljasti, että sähkökustannukset ovat noin 80 prosenttia hänen yrityksensä toimintamenoista, mutta hän uskoi heidän olevan etulyöntiasemassa, koska he tietävät, missä halvat virtalähteet sijaitsevat.

Bitcoinin ohella louhinta voisi Pagen mielestä olla potentiaalinen sijoitusmahdollisuus

Bitcoinin ohella louhinta voisi Pagen mielestä olla potentiaalinen sijoitusmahdollisuus, joka voi olla parempi kuin itse Bitcoiniin sijoittaminen. Hän lisäsi:

Se [louhinta] on erilainen peli. Olet joutumassa liiketoimintaan, joka muistuttaa pikemminkin hakkuiden ja lapioiden liiketoimintaa kuin kullan etsintää. Me tarjoamme infrastruktuurin. Se tarkoittaa, että kun teet sitä suuressa mittakaavassa ja halvalla yleiskustannuksella, kuten Cipher tekee, voit silti olla hyvin kannattava, vaikka Bitcoinin hinta laskisi voimakkaasti. Joten ajan mittaan se, mitä teet louhijana… voit hankkia Bitcoinia alennuksella… se tarkoittaa, että meillä on liiketoiminta, joka voi olla hyvin kannattavaa, vaikka hinnat heilahtelisivat.