Crypto Scam Targets Trump’s Campaign Site

Op 28 oktober 2020 werd de officiële website van president Trump onlangs gehackt als onderdeel van een crypto-fraude. Zijn team buigt zich momenteel over de kwestie. Volgens een bericht dat op de site [www.donaldjtrump.com] is achtergelaten, beweerden de oplichters: „De wereld heeft genoeg van het nepnieuws dat dagelijks wordt verspreid [sic]“.

De impact van de Hack

Volgens het campagneteam zijn er geen gevoelige gegevens uitgelekt. De reden hiervoor was dat er geen gevoelige gegevens op de site zijn opgeslagen. Sindsdien hebben ze de site gerestaureerd. Verschillende screenshots werden online verspreid. Op deze screenshots werd de site kort weergegeven met berichten die door de hackers waren geplaatst.

Volgens de tekst, die vergezeld ging van DOJ- en FBI-badges, wilden de hackers dat de wereld de waarheid zou weten. Ze beweerden dat ze toegang hadden gekregen tot meerdere apparaten, waardoor ze toegang hadden gekregen tot Trump en zijn familie.

Bovendien beweerden de hackers dat ze bewijs hadden dat de Trump administratie opzettelijk COVID19 had verspreid. Bovendien beweerden ze dat de regering van plan was zich te bemoeien met de presidentsverkiezingen, slated voor 3 november 2020.

De Crypto Scam

Na al die berichten die wilde beweringen deden, vroegen de oplichters om een crypto-donatie in ruil voor de informatie die ze hadden verkregen. Tot nu toe is er echter nog geen informatie uitgelekt om de beweringen te bewijzen. Bovendien heeft de Trump-campagnedirecteur het verlies van gevoelige informatie aan hackers ontkend.

Volgens een tweet van Tim Murtaugh, de campagnecommunicatiedirecteur van Trump, is de campagnewebsite al eerder ontsierd. Ze werken nu samen met de rechtshandhaving om de oorsprong van de aanval te onderzoeken. Hij herhaalde dat er geen gevoelige gegevens werden onthuld, omdat er geen gegevens op de site waren opgeslagen. Hij concludeerde dat de site is hersteld.

De gevolgen

Defacement van websites is een beschouwd low-level cyber-vandalisme. Het is verwant aan iemand die spuitverf gebruikt om privé-eigendommen te vernielen. De hack duurde slechts 30 minuten voordat Trump’s team de site terug nam.

Hoewel het een low-level aanval was, kon het feit dat ze crypto gebruikten de inzet een beetje verhogen. Eind augustus slaagden hackers erin om de wachtwoorden van de Twitter-accounts van verschillende prominente personen te stelen. De hack zelf was relatief laag niveau.

Omdat ze er echter in slaagden om een Bitcoin-adres toe te voegen, konden ze meer dan honderdduizend in Bitcoin hacken. Het resultaat was dat wat een aanval op laag niveau had kunnen zijn, uiteindelijk een oplichterij werd die honderdduizenden dollars waard was.

Het is niet bekend of de oplichters erin geslaagd zijn een crypto in hun crypto-adres te ontvangen. Het legt echter wel de gevaren bloot van lakse beveiliging op publieke forums. Terwijl de hack zelf een relatief laag niveau heeft, kan het verkrijgen van toegang tot een dergelijk publiek beschikbaar platform potentieel miljoenen hackers in crypto opleveren.

Amerikaanse toezichthouders zouden de hack kunnen gebruiken als een excuus om strengere beperkingen op te leggen aan de crypto-sector. Het hacken van zo’n prominente website zal helpen om verder te vertellen dat crypto alleen door criminelen wordt gebruikt. Hoewel dat niet waar is, weet de gemiddelde persoon dat niet. Het kan er zelfs toe leiden dat er strenge wetgeving wordt opgelegd aan de crypto-sector om „criminelen“ tegen te houden. De incidenten benadrukken hoe de negatieve acties van enkelen de groei van de crypto sector kunnen belemmeren.